14-годишно момче и баща му са сред жертвите в Мейн, разследващите намериха

...
14-годишно момче и баща му са сред жертвите в Мейн, разследващите намериха
Коментари Харесай

Намериха бележка в дома на стрелеца от Мейн, 14-годишно момче и баща му са сред жертвите

14-годишно момче и татко му са измежду жертвите в Мейн, разследващите намериха записка в дома на стрелеца.

Тя е открита в къщата на обвинения, до момента в който цели градове не престават да бъдат затворени в гонене на килъра от най-тежката всеобща пукотевица в Съединени американски щати тази година. 

" Разследващите, които извършват заповед за обиск в дома на Робърт Кард, са разкрили записка ", споделиха четирима високопоставени чиновници на правоприлагащите органи пред NBC News. 

40-годишният мъж е упрекнат, че е стрелецът, който умъртви минимум 18 души в Люистън, щата Мейн, нощес и е издадена заповед за ареста му. 

Органите на реда и към този миг се пробват да дефинират смисъла на бележката и по какъв начин тя евентуално може да помогне на следствието им, споделиха чиновници, само че не разкриха повече детайлности за написаното в нея.   

Заподозреният стрелец Робърт Кард продължава да се укрива, откакто 18 души бяха убити в зала за боулинг и бар в Мейн в сряда вечерта. Властите приканиха обществеността да не се приближава до него и да дава всякаква информация, която има, до момента в който стотици служители на реда, ФБР и всички останали служби са мобилизирани в издирването му. По заповед на управляващите локалните остават по домовете си, учебните заведения и публичните здания са затворени.

По-рано през днешния ден отчетите допускаха, че Робърт Кард е бил военнообучен инструктор по огнестрелни оръжия.

Американската войска по-късно разясни, че 40-годишният мъж, експерт по доставки на нефт и сержант първи клас, е с елементарен старши подофицерски чин от резерва.

По-късно неин представител добави, че няма записи и отчети, показващи, че Кард е инструктиран или е взел участие в каквото и да е образование за огнестрелни оръжия.

" Армията не е обучавала Кард като инструктор по огнестрелни оръжия, нито той е служил в това си качество за армията ", сподели Брайс Дъби, представен от Sky News.

" Заради Закона за отбрана на персоналните данни и продължаващото следствие не можем да предоставим повече детайлности ".

Канадската гранична работа издаде предизвестие за " въоръжени и рискови " чиновници, ситуирани по границата със Съединени американски щати. Полицаите са били предизвестени да издирват Кард след стрелбата в Мейн, американския щат, който граничи с Канада. 

Както " Фокус " ви заяви по-рано, през лятото Робърт Кард е бил изпратен на психиатрично лекуване, откакто командирите на неговите военни елементи се разтревожили от изказванията му, че чува гласове. По това време той е отправил и закани за пукотевица във военната подготвителна база в Сако, Мейн. 

Кард е прекарал към две седмици на стационарно лекуване и е бил освободен, като не е ясно какви са били заключенията и резултатите от подхванатите тогава дейности. 

Семейството му го е призовавало да се съобщи, сподели брат му пред CNN. 

В текстово известие до новинарския канал Райън Кард увери, че околните му са " помогнали на правоприлагащите органи по всевъзможен вероятен метод ". Той също по този начин сподели, че приканват Робърт да се съобщи, само че отхвърли да отговори дали е реагирал. 

" На полицията беше обещано всичко, което можем да предложим, с цел да улесним напъните им ", сподели той и добави " има доста хора, които са засегнати там, апелирам, концентрирайте се върху тях … това е най-лошият призрачен сън на доста хора ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР